Barlow Tyrie meubelen

[Product informatie Barlow Tyrie PDF 1,8MB]

De collectie van Barlow Tyrie omvat teakhouten meubelen voor zowel binnen als buiten. Voor uw tuin hebben wij zitbanken van teak, stoelen, tafels en ligstoelen van teak en gemengde materialen, diep zitmeubilair en eetkameraccessoires.

Wij leveren diverse tuinparasols en kussens die speciaal voor onze teakhouten buitenmeubelen zijn gemaakt. Onze collectie is ook ideaal voor bij uw zwembad. Ons stevige teakhouten tuinmeubilair wordt vaak gebruikt door bedrijven en overheid en kan voorzien van gesneden inscripties of bronzen gedenkplaten worden geleverd.

Al onze tuin- en patiomeubelen zijn gemaakt van teak afkomstig van duurzaam beheerde plantages en wij bieden garantie op al onze producten.

Barlow Tyrie is bekend en gerenommeerd door zijn grote collectie teak- houten tuinmeubelen. Sinds 1920! Kwaliteit en duurzaamheid in teak, maar ook in RVS, aluminium en geweven synthetische hars.

Teak: tectona grandis

Teak heeft van nature een hoog oliegehalte. Daardoor kan het extreme weertypes aan zonder gevaar op rotten. Teak is niet voor niets al eeuwenlang dé favoriete houtsoort in de scheepsbouw. Ook als timmerhout voor buitenmeubelen is het de absolute nummer één. Door het ultraviolette spectrum in zonlicht verweert teak geleidelijk tot gesofistikeerd zilvergrijs.
De modellen zijn "Pure English", maar ook strak van design.
Kortom: Barlow Tyrie: First Quality

Handmatig vlechtwerk uit duurzame kunststofvezel

Het gevlochten buitenmeubilair is gemaakt uit een kleurvaste, extreem sterke, zon- en waterproof kunststofvezel. Elk meubel wordt met de hand geweven rond een aluminium frame, en is quasi onderhoudsvrij. Een aantal producten in deze collectie is ontworpen door Vladimir Kagan: een grote naam in hedendaags meubeldesign.

Roestvrij staal & aluminium

  • Barlow Tyrie gebruikt staal van 316 marinekwaliteit: extreem hard én gegarandeerd roestvrij.
  • De sterke aluminium meubelen bevatten geen teruggewonnen materiaal. Het aluminium wordt chemisch gereinigd, en krijgt een poedercoating tegen oxidatie.
  • De stoffen bespanningen worden gemaakt van Textiline®, geweven van niet-rekbare polyestervezel met PVC-coating. Deze stof is sterk, schimmel- en brandvertragend én onderhoudsvriendelijk.

 

Tips & Weetjes

  • reinig uw teak met de juiste producten en maak ze nooit proper met een hoge druk reiniger, daar u het hout beschadigd