Big Green Egg

De Big Green Egg verschilt van de gewone barbecue. Het Big Green Egg-principe is gebaseerd op de 3000 jaar oude Chinese 'Kamado'. Dit principe is verder verbeterd en aangepast aan de eisen van deze tijd.

De Big Green Egg is gemaakt van superieur gebakken, hittebestendige keramiek. De Big Green Egg heeft het exclusieve recht om deze door de NASA ontwikkelde en gepatenteerde methode te gebruiken. Hierdoor kunt u, in tegenstelling tot een gewone barbecue, de warmte perfect regelen. U bent in controle, niet de barbecue.

Over de hele wereld koken mensen hun voedsel op open vuren. Vooral in warme streken komt veelvuldig voor. Daar hoort de 'bbq', 'barbie', 'braai' of voluit barbecue tot het culinair erfgoed. Barbecuen is de moderne naam van deze oervorm van koken. Het woord barbecue, zo wil het verhaal, stamt af van de oude Indianen. Deze indianen noemde het roosteren op houtskool: 'barbecoa'. Dit is later verbasterd tot barbecue.

De Big Green Egg is zeer geschikt om op te barbecuen, om op te roken, om mee te bakken, braden, grillen, koken van alle soorten vlees, vis, gevogelte, groente en fruit.
Ook aardappelen, brood, pizza's en zelfs taarten worden, het hele jaar door, op de Big Green Egg gemaakt.

Snel, lekker, makkelijk. Zelfs mislukte gerechten van de Big Green Egg smaken doorgaans beter dan van een traditionele barbecue.

Niet voor niets lopen meesterkoks weg met onze barbecue!

De Big Green Egg Company is in 1974 opgericht in een klein winkelcentrum in Atlanta, Georgia. Ed Fisher had een geweldig idee. Hij wilde een betere barbecue maken dan er tot dusver op de markt was verschenen. Hij nam de oude en vertrouwde Kamado als uitgangspunt en bracht verbeteringen aan.

De naam was zo gevonden. Deze eigen gebouwde barbecues van Ed Fisher zijn uitgegroeid tot de huidige Big Green Eggs. Het oude klei van vroeger heeft plaats gemaakt voor space-age ceramics. Dit door de NASA vervaardigde keramiek is extreem duurzaam en weerstaat alle weertypes.

Vandaag de dag is de Big Green Egg Company de grootste fabrikant van "kamado-stijl" toestellen. Buiten de VS is de Big Green Egg verkrijgbaar in 20 andere landen. Gelukkig voor u is België er daar één van.

De culinaire top en het Ei

Het creme de la creme van de Belgische restaurateurs hebben het Ei ontdekt. Ze zijn helemaal verknocht aan dit topproduct. Met minder nemen zij geen genoegen.

Onze Ambassadeurs in Belgie zijn o.a.:

  • Het Hof van Cleve - Kruishoutem
  • Het Gebaar - Antwerpen
  • 't Zilte - Mol

Alle 3 zijn het enthousiaste Egg-gebruikers. Join the Club!

Andere restaurants in België die werken met een of meerdere Big Green Eggs zijn onder andere:

  • Dox Antwerpen
  • Den Orchidee Stekene

Restaurants kunnen zich aanmelden als Ambassadeur via mail naar: info@hetpaviljoentje.be

LIFETIME Garantie

Een Big Green Egg wordt gemaakt van de beste materialen. U heeft er jarenlang geen omkijken naar. Zo heeft u op de keramische behuizing van De Big Green Egg levenslang garantie.

Op alle andere onderdelen heeft u 3 jaar volledige garantie. Alle onderdelen zijn eventueel apart te bestellen bij uw officiele BGE dealer.

De volledige, uitgebreide, (Amerikaanse) garantiebepalingen worden meegeleverd bij uw Big Green Egg. Deze bepalingen zijn uiteraard ook van toepassing in Europa.

Let op: De garantie geldt alleen indien factuur van een officiele BGE dealer overlegd wordt.

 

Tips & Weetjes

  • Wenst u een buitenkeuken meubel, wij maken alles op maat, volledig naar uw wensen. Showroommodellen barbecues met korting,meeneemprijs.