Mathias Claerhout: tuinmeubelen met een uniek kunstgehalte

Mathias Claerhout werd geboren in Brugge in 1973 en is ontwerper van hedendaags meubilair.

Mathias Claerhout is een self-made man die graag verschillende materialen samenbrengt. Om zo tot esthetische producten te komen van zeer hoge kwaliteit. Mathias Claerhout verspreidt zijn binnen-en buitenmeubilair zowel in eigen land als op de internationale markt. Zijn eerste en belangrijkste kunstwerk is de kwaliteitsvolle deckhopper.

De deckhopper is een ultra moderne ligzetel met een strakke vormgeving maar o zo functioneel. Verstelbaar in verschillende posities en de bijhorende voetbank kan er eenvoudigweg aan bevestigd worden. Een viltkussen uit een gamma van 34 kleuren zorgt voor een vrolijke en zachte noot.

De tuinmeubelcollectie van de Brugse Mathias Claerhout zijn een kunstwerk op zich en lenen zich zowel op het terras, in de tuin als aan de muur! Elk ontwerp komt tot stand uit een combinatie van roestvrij staal, zwarte of witte polyamide.

De creaties blinken uit in zowel originaliteit als functionaliteit want heel wat stoelen en tafeltjes zijn in- uit- en opklapbaar en kunnen dus handig verplaatst worden naar een ander decor voor een alweer nieuw aanzicht.

Zowel de tafels als de stoelen en banken zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen: een frame in roestvrij staal met naar keuze witte of zwarte polyamide. Alle tafels worden op maat gemaakt met een maximum lengte van maar liefst 5 m, zonder gebruik te maken van meer dan vier tafelpoten.

Tips & Weetjes

  • reinig uw teak met de juiste producten en maak ze nooit proper met een hoge druk reiniger, daar u het hout beschadigd