Ravel poterie uit de Provence

Ravel poterie uit de Provence, Frankrijk maakt vorstbestendige exclusieve potten en schalen voor in- en exterieur . De gebruikte klei geeft na het bakken op meer dan 1000 graden een originele blonde kleur aan de pot. De modellen die we in de showroom tonen zijn origineel, vernieuwend bruin/grijs maar ook traditioneel Frans.

Droomt u van een Franse tuin met Franse aardewerk? Franse aardewerk past prachtig in het landschap met levendige kleuren ,kleuren die u kunt gebruiken om uw eigen Franse tuin te creŽren.

Franse tuinen werden beroemd gemaakt in de 16 e eeuw door het creŽren van geometrische vormen. Fonteinen, creŽren van verschillende niveaus van de tuin met trappen, of hellingbanen. Ook werd gebruik gemaakt van beeldhouwwerken van mythologische figuren, grotten of geometrische doolhoven.

Na de structuur in de tuin kun je alles met inbegrip van heggen, struiken, bloemen, klimmende moerasplanten, en uw seizoensgebonden rassen. Op zoek naar mooie, met inbegrip van oosterse grassen in uw Franse terracotta aardewerk die groen blijven in de winter. Gebruik tropische en exotische planten in uw tuin, samen met de Franse terracotta tuin potten geven ze je de royale uitstraling die u zoekt.

Soorten van de Franse aardewerk

Hier zijn enkele van de verschillende Franse aardewerk stijlen:

 • Anduze Franse Aardewerk
  de meest gewilde Franse aardewerk, gemaakt in een rustieke stijl en natuurlijke schoonheid. Het komt voor in vele kleuren en afwerkingen. Het aardewerk is versierd met guirlandes, medaillons, fruit en bloemen. De klassieke Anduze pot werd voor het eerst gemaakt rond 1782.
 • Franse Geglazuurde Terra Cotta JardiniŤre
  het meest gedetailleerde aardewerk met zijn bijpassende decoratieve sokkels . Deze prachtig gebeeldhouwde kunstwerkjes gemaakt rond 18 e -19 e eeuw. Hun kunstwerk is uitgebreid, gedetailleerd en omvat: engeltjes en beeldjes met druiven clusters en druivenbladeren, wijngaarden en rollen.
 • Jarre de Biot Aardewerk-it
  had oorspronkelijk een potje gemaakt voor de opslag van olijfolie. Het is typisch 37 inch hoog en 26 centimeter diameter. Een bekende stijl is de Faience, met het gebruik van verschillende patronen, kleuren en decoraties. These jarres maakt gebruik van rode en grijze klei gemengd op de ouderwetse manier met de hand, zonder een mal of pottenbakkerswiel, om dan in de oven gedroogd te worden.
 • Ravel Aardewerk
  terra cotta aardewerk gemaakt sinds 1837 in Aubagne. Een gestructureerde techniek wordt gecreŽerd door licht schuren van het aardewerk. De potten en vazen met de lokale klei zijn gemaakt in een tijdloze stijl. Ze bieden een natuurlijke aarde afwerking die past in het milieu, met een eventuele emaille coating. Elk stuk is uniek, met de gewaarmerkte stempel van de vakman, met de initialen en de aanmaakdatum. Vanaf heden verkrijgbaar in "het paviljoentje"

 

Tips & Weetjes

 • Diverse vorstvrije potten van ravel in diverse maten verkrijgbaar.
 • Om kunststoffen bloembakken mooier te laten worden, afwassen met bruine zeep en water, nadien invrijven met lijnolie, opdat de potten mooier blinken