Hoe kook ik op een Grand Hall?

Het braden van steaks en koteletten

Zet de branders van de Grand Hall in de hoogste stand, sluit het deksel en verwarm de grill 3 tot 5 minuten voor. Open de kap en leg het vlees op de rooster direct boven de branders. Braad het vlees aan beide kanten, totdat het dichtgeschroeid is. Verlaag de warmte naar medium en braad het vlees totdat het gaar is. Grilltijden kunnen variëren afhankelijk van de dikte van het vlees.

Soort Vlees T-bone, lendenstuk, Rundervlees , Porterhouse steak, New York strip steak

Braadtijden bij benadering Halfrauw: 4-8 minuten Medium: 10-14 minuten Goed doorbakken: 15-20 minuten

Het braden van gevogelte

Zet de grillbranders van de Grand Hall in de hoogste stand, sluit de kap en verwarm uw grill 2 tot 3 minuten voor. Til dan de kap op, verlaag de warmte naar medium en braad het gevogelte direct boven de branders totdat het gaar is. Het vel van gevogelte is vet, dus u kunt steekvlammen verwachten wanneer u deze directe methode gebruikt.

Om de steekvlammen te verminderen kunt u het gevogelte te braden door middel van de indirecte methode. Plaats het gevogelte aan een kant van de grill met de tegenoverliggende branders in de medium stand, en verplaats het deksel van de grill naar beneden. Grilltijden kunnen variëren afhankelijk van de grootte van het gevogelte.

Soort Vlees Kippenborst (bakken met het bot naar beneden), Kippenvleugels, Drumsticks

Braadtijden bij benadering Directe methode: ongeveer 15 minuten Indirecte methode: tot 30 minuten

Soort Vlees Gevogelte Compleet (braden met de borst omhoog)

Braadtijden bij benadering Indirecte methode: ongeveer 1 uur

Het braden van varkensvlees

Zet de branders van de Grand Hall in de hoogste stand en verwarm de grill 3 tot 5 minuten voor met de kap gesloten. Til de kap op, leg het varkensvlees op de rooster en braad het tot wanneer het dichtgeschroeid is. Verlaag de warmte naar medium en braad het vlees totdat het gaar is. Grilltijden kunnen variëren afhankelijk van de dikte van het vlees.

Soort Vlees Varkens ribbetjes, Karbonades, Lendenstuk, Koteletten

Braadtijden bij benadering Halfrauw: 4-8 minuten Medium: 10-14 minuten Goed doorbakken: 15-20 minuten

Hele vis en hele filets

Verwarm uw grill van de Grand Hall 2 tot 3 minuten voor op de hoogste stand met de kap naar beneden. Til de kap op en zet de branders op medium warmte. Plaats vis (huid naar beneden) op de grill en bak het boven de directe warmte totdat het gaar is. Gebruik de bereidingstijd als richtlijn of wacht totdat de vis zijn doorschijnende kleur verloren heeft, maar nog steeds sappig is.

Soort Vlees Hele Vis, hele visfilets

Bereidingstijd bij benadering 10-12 minuten per 500 g of totdat de vis zijn doorschijnende kleur heeft verloren

Kleinere visfilets en blokjes vis

Volg de instructies hierboven en gebruik de bereidingstijden die rechts worden vermeld. Leg een klein stuk aluminiumfolie op de roosters als de stukken vis klein genoeg zijn om tussen de roosters te vallen.

Soort Vlees Visfilets, Graatloze blokjes vis

Bereidingstijd bij benadering elke kant 4-5 minuten of totdat de vis zijn doorschijnende kleur heeft verloren

Directe kookmethode

In sommige gevallen, zult u het fruit en de groente direct boven de warmtebron willen grillen, met behulp van de bijgeleverde roosters. Voedsel dat het meest geschikt is voor directe warmte is relatief zacht en heeft een korte bereidingstijd nodig: paddenstoelen, courgettes, tomaten en fruit voor op een spies, zoals abrikozen, perziken, ananas, aardbeien en kiwi’s. Denk er aan dat de kap geopend is bij de directe bereidingsmethode.

Wij raden u aan om harde groente, vooral aardappelen gedeeltelijk te koken, totdat ze bijna gaar zijn, voordat u ze op de grill legt.

De kooktijden voor voedsel dat bereid is met de directe methode zal veel korter zijn, hoofdzakelijk vanwege de directe warmte en de zachtheid van het voedsel. De tijd zal gelijk zijn aan die van normaal bakken of grillen.

Indirect kookmethode

Bereid uw fruit of groente en smeer ze indien gewenst in met boter of marinade. Om het indirect te bereiden, moet het voedsel aan de linker- of rechterkant van uw grill worden gelegd met de tegenoverliggende brander aan en de kap naar beneden. Of leg het voedsel in het midden op het tweede rooster en doe de buitenste branders aan. Bij indirect grillen is de kap altijd gesloten.

De bereidingstijden voor de indirecte methode met de kap naar beneden zullen ongeveer het zelfde zijn als die voor een oven. Echter zijn er wel een aantal factoren die de bereidingstijd beïnvloeden, zoals de buitentemperatuur, de windcondities en de locatie van het buitenfornuis. Wij raden u daarom aan om zo nu en dan op de thermometer te kijken en de warmte vervolgens in te stellen.

Bakken

Baktechnieken

Van stoofschotels en brood tot heerlijke desserts zoals fondue fruitspiesen of kruimelcake, bakken op de grill is net zo gemakkelijk als bakken in de keuken.

Het bakken voorbereiden

Om in uw nieuwe Grand Hall grill te bakken heeft u een bakschotel of een gietijzeren kookpan nodig en een paar ovenhandschoenen. Als de kookpan van gietijzer is, zorg er dan voor om de pan gebruiksklaar te maken voordat u hem gebruikt.

Verwarm uw grill 3-5 minuten voor, verlaag dan de temperatuur om de gewenste baktemperatuur te krijgen. Voor het bakken gebruikt u de indirecte bereidingsmethode. Daarom moet uw kookpan aan de linker of rechterkant van uw grill worden geplaatst met de tegenoverliggende brander aan.

Tips voor het bakken

Maak uw favoriete recept zoals u dat ook in de keuken zou doen. Voedsel dat een lange bereidingstijd in de grill nodig heeft moet altijd worden bedekt met aluminiumfolie om het sappig te houden. U zult het verscheidene keren moeten roeren tijdens het bakken en eventueel extra vocht moeten toevoegen.

Kijk naar de temperatuur, en stel de bereiding af op de instructies van het recept.

Oventemperatuur Langzaam 150° - 170°
Aanbevolen Grillinstelling Beide buitenste branders op LOW (LAAG)

Oventemperatuur Gematigd 180° - 200°
Aanbevolen Grillinstelling Ene buitenste brander op HIGH (HOOG)en de andere buitenste brander op LOW (LAAG)

Oventemperatuur Hoog 210° - 250°
Aanbevolen Grillinstelling Beide buitenste branders op HIGH (HOOG)

Rotisserie

Voedsel bereiden met de rotisserie

Het bereiden van voedsel met behulp van de rotisserie maakt het voedsel sappig en smaakvol. Het optionele rotisseriesysteem wordt het meest gebruikt voor het bereiden van vlees en gevogelte, en is ontworpen om voedsel te bereiden door middel van de achterbrander die infrarode warmte gebruikt. De plaats van de brander maakt het mogelijk om een kookpan onder het voedsel te plaatsen om de sappen voor de jus en marinade op te vangen. Om meer smaak te geven aan de inhoud van de kookpan, kunt u kruiden, uien of andere specerijen naar keuze toevoegen. De achterbrander is infrarood, die een intense schroeiende stralingswarmte geeft. De intense warmte houdt de natuurlijke sappen en voedingstoffen binnen, die zich in kwaliteitsvlees bevinden.

De bereidingswijze aan een rotisserie zal ongeveer dezelfde zijn als die voor de oven, maar het verschil in wind, luchttemperatuur en apparatuur zal effect hebben op de bereidingstijd. Wij raden aan om een vleesthermometer te gebruiken, zodat u kunt controleren op de gewenste goed doorbakkenheid van al het voedsel bereid aan de rotisserie.

HET BEREIDEN VAN VOEDSEL AAN DE ROTISSERIE KAN BEHOORLIJK LANGZAMER GAAN DAN HET BEREIDEN VAN VOEDSEL DOOR MIDDEL VAN DIRECTE WARMTE, MAAR DE RESULTATEN KUNNEN DE TIJD EN INSPANNING MEER DAN WAARD ZIJN.

Het voedsel uitbalanceren

Bij het bereiden van voedsel aan de rotisserie is de balans van het voedsel erg belangrijk. De rotisserie moet gelijkmatig draaien.

Het gemakkelijkste voedsel om uit te balanceren is voedsel dat gelijk van vorm en textuur is. Om te controleren of het voedsel juist uitgebalanceerd is wanneer het wordt vastgezet, plaatst u het uiteinde van de rotisserie losjes in de palm van uw handen. Als het spit niet de neiging heeft om draaien, geef het dan een kwartdraai. Als het nog steeds niet draait geef het dan een laatste kwartdraai. Het spit moet in beide posities rusten zonder te draaien. Daarna vast zetten in de grill.

Het voedsel voorbereiden

Wanneer u gevogelte bereidt, maak de vogels dan stevig vast zodat vleugels en drumsticks dicht tegen het lichaam van de vogel aanzitten. De borstholte van de vogel kan daarvoor nog worden gevuld. Trek het vel van de nek naar beneden en gebruik een kleine vleespen om het vast te maken aan de achterkant van de vogel. Duw het spit in de lengte door de vogel, klemvast in het vorkbeen. Plaats de vogel in het midden en maak hem stevig vast met de vasthoudvorken. Controleer de balans zoals hiervoor beschreven.

Een opgerold stuk vlees, vereist dat het spit van de rotisserie in de lengte door het midden van het vlees wordt gestoken en dan wordt vastgemaakt en uitgebalanceerd.

Voor vlees dat botten bevat, is het beste als het spit diagonaal door de vlezige delen wordt gestoken. Als uitstekende botten en vleugels te snel bruin worden, bedek ze dan met folie.

rook Box

De rook voorbereiden

Roken geeft voedsel een karakteristieke, heerlijke smaak. U zult een variëteit aan houtsnippers en pellets vinden, die geschikt zijn om gegrild voedsel te roken. Het vooraf natmaken van de houtsplinters kan vereist zijn, dus lees en volg de instructies van de fabrikant over het voorbereiden van de snippers voordat u de rooklade vult.

Gebruik maken van de rook box

Om een optimale prestatie van een rook box te krijgen, moet u een van de roosters verwijderen. Vul de rook box rookkast met de voorbehandelde snippers. Gedroogde kruiden en specerijen kunnen ook worden toegevoegd om verschillende smaken te produceren. Plaats de gevulde rook box direct op de vlammendemper en de warmte zal rook produceren en het voedsel dichtschroeien.

Tips voor het roken

U kunt de kracht van de rooksmaak verminderen door maar de helft of driekwart van de bereidingstijd te gebruiken. De vereiste warmte om te roken is gewoonlijk laag tot middelmatig. Voedsel dat al veel olie bevat, leent zich goed om te roken, terwijl u mager voedsel beter kunt marineren. U kunt het voedsel ook inwrijven met kruiden, specerijen of gekruide olie. Veel voedsel kan worden gerookt. Hieronder enkele suggesties:

  • Tonijnsteaks, gemarineerd in Aziatische kruiden van sesamolie, sojasaus en sherry.
  • Varkensfilet, ingesmeerd met gember, sinaasappelschil, en bestreken met esdoornsiroop.
  • Mosselen, bestreken met citroenschil en chiliolie.
  • Lamskoteletten, gemarineerd in olijfolie, citroen, oregano en zwarte peper. Dezelfde marinade kan worden gebruikt voor een hele lamsbout of lamskotelet.
  • Kip, kippenvlees zonder bot – vooral gesneden kippenborst.
  • Vis, gesneden filets van stevige vis, gevarieerde zeevruchten zoals garnalen, Sint Jakobsschelpen, pijlinktvis.
  • Varkensvlees, gesneden filets, in blokjes gesneden of fijngehakt varkensvlees, gesneden varkenspoot, gesneden karbonades.
  • Rundvlees, gesneden filets, ribstuk, rollade, biefstuk, lendenstuk.
  • Lam, gesneden filets, rollade, lendenstuk.

Roerbakken

Deze methode van voedsel bereiden is populair over de hele wereld en kan gemakkelijk buitenshuis worden gedaan op uw Grand Hall gasgrill. Het is een snelle en gezonde manier voor het bereiden van een complete maaltijd, door gebruik te maken van vlees, gevogelte en zeevruchten in oneindig veel combinaties met andere interessante ingrediënten zoals groente, rijst en noodles.

Het roerbakken voorbereiden

Hoewel het mogelijk is om te roerbakken in andere pannen, is een wok uw beste gebruiksvoorwerp. De hoge kanten van de wok stellen de kok in staat om voedsel te roeren zonder het te morsen. De constructie van de wok maakt het mogelijk om snel te koken op hoge temperaturen, met een onmiddellijke controle over de warmte, wat essentieel is voor succesvol roerbakken.

Het voedsel voorbereiden

Snijd vlees en gevogelte in lange dunne repen en snijd visfilets in blokjes. Verwijder al het vet van het vlees en gevogelte en snijd grote stukken groente in gelijke stukken of blokken.

Marineer het voedsel voor extra smaak en malsheid. De tijd voor marineren varieert voor rood vlees, vis en/of verschillende vleessoorten. Vlees dat minder mals is moet langer worden gemarineerd. Onthoud dat u gemarineerd vlees altijd eerst in de koelkast moet zetten voordat u het bereidt.

Roerbak vlees, gevogelte of vis eerst. Voeg daarna harde groentes, zoals wortels toe. Voeg daarna de zachtere groentes zoals peultjes en peper toe. Om een gelijke bereiding te garanderen, het voedsel continu roeren en keren in de wok, met behulp van een houten lepel of spatel.

Tips voor roerbakken

Plaats een wok direct boven de hoge warmtebron van uw grill of zijbrander. Voeg maar een kleine hoeveelheid voedsel per keer toe om een snelle bereiding te garanderen en ook om de wok weer op te warmen tijdens het toevoegen van de ingrediënten.

Frituurtechnieken

Er kan een grote variëteit aan voedsel buitenshuis op uw grill worden gefrituurd, van aardappelen, tot zeevruchten en kip. Frituren vereist een grote hoeveelheid olie, bij voorkeur verzadigde olie. De buitenlocatie is ideaal voor frituren, omdat rook, vet en luchtjes hemelhoog reiken in plaats van naar het plafond van uw keuken.

Het frituren voorbereiden

Frituur op uw grill, met behulp van een kookpan of wok, boven de directe warmtebron.

Vul een kookpan voor niet meer dan de helft met plantaardige of maïsolie. Begin met de lage warmte en verhoog de warmte geleidelijk. Controleer de temperatuur van de olie voorzichtig met een frituurthermometer of met een stukje brood. Het stuk brood moet voor de meeste bereidingen in 30 seconden bruin zijn. Een temperatuur tussen de 180°C en 200°C graden is optimaal voor het bereiden van het meeste gefrituurde voedsel.

Het voedsel voorbereiden

Voedsel dat gefrituurd is smaakt beter wanneer het bedekt is met beslag of broodkruim om smaak toe te voegen en om ervoor te zorgen dat de sappen behouden blijven.

Tips voor frituren

Draag een geïsoleerde ovenwant en laat het voedsel langzaam in de hete olie zakken door middel van een draadschep of een roestvrijstalen tang. Voeg maar een kleine hoeveelheid voedsel aan de olie toe, geef het de tijd om gaar te worden en herhaal deze stap met een andere kleine hoeveelheid. Hierdoor zakt de temperatuur van de olie niet. Wanneer het voedsel gaar is, verwijder het dan voorzichtig en laat het uitlekken op een papieren handdoek. Zet warmtebron uit zodra het frituren klaar is, laat uw pan dan afkoelen. Verwijder alle resten gefrituurd voedsel, wanneer de olie afgekoeld is, door het door een fijne metalen zeef te gieten en giet het in een schone fles, zodat u het later weer kunt gebruiken.

 

Tips & Weetjes

  • Wenst u een buitenkeuken meubel, wij maken alles op maat, volledig naar uw wensen. Showroommodellen barbecues met korting,meeneemprijs.