De meest voorkomende vragen betreffende Grand hall

Hoe werkt Crossray infrarood technologie bij de Grand Hall ?

Crossray, de nieuwe en revolutionaire infrarood brander technologie van Grand Hall, is een effectieve en energiebesparende manier van buiten koken. In tegenstelling tot de traditionele branders, die direct onder de kookzone liggen, maakt deze technologie gebruik van infrarode stralen, die de hitte gelijkmatig over de gehele kookzone verspreidt. Bovendien functioneert Crossray 40% efficiënter dan de traditionele grillmethode en kookt het heter en sneller.

[top]

Wat is de oorzaak van de verkleuring van de RVS kap bij Grand Hall toestellen?

Weersinvloeden en extreme hitte kunnen de oorzaak zijn van de lichtbruine kleur van de RVS kap. Dit moet niet verward worden met roest en is GEEN defect aan het product. Indien de kap niet gereinigd wordt voor het EERSTE gebruik, kan machine olie gebruikt in het productieproces van RVS evenals het gebruik van olie tijdens het koken en een vervuilde kap deze verkleuring bevorderen.

[top]

Hoe vind ik het serienummer van mijn Grand Hall buitenfornuis?

Om het serienummer te vinden van uw buitenfornuis, dient u afhankelijk van het model te kijken aan de rechter zijkant van de grill onder het zijpaneel of aan de achterkant van de kap. Deze CE sticker heeft een zilveren kleur.

[top]

Beïnvloed de locatie van mijn Grand Hall buitenfornuis de prestaties?

Ja, de locatie kan van invloed zijn op de prestaties van uw buitenfornuis. Harde wind en lage temperaturen kan de hitte en de temperatuur beïnvloeden. Houd hier rekening mee wanneer u uw buitenfornuis buiten plaatst. Gebruik uw buitenfornuis NOOIT in de garage, loods of in een andere afgesloten ruimte. Deze is alleen geschikt voor gebruik buiten. Plaats uw buitenfornuis niet onder een brandbaar afdak (houd 60 cm afstand tussen uw buitenfornuis en ontvlambare oppervlaktes. Tevens is het van belang de ventilatie rondom het buitenfornuis niet te blokkeren. Uw buitenfornuis is niet geschikt om te gebruiken op een boot of in een caravan.

[top]

Welke gasdrukregelaar heb ik nodig bij Grand Hall barbecues ?

Voor uw Grand Hall buitenfornuis heeft u een gasdrukregelaar nodig. Vraag uw de mensen van Het paviljoentje welke gasdrukregelaar voor uw apparaat benodigd is.

[top]

Wat zijn vlammendempers bij de Grand Hall buitenkeukens?

Vlammendempers beschermen de branders tegen vetdruppels en zorgen ervoor dat hoge vlammen voorkomen worden. Tevens verspreiden zij de hitte gelijkmatig over het kookoppervlak zodat uw buitenfornuis efficiënter functioneert en bovendien geven ze een heerlijke geurige smaak aan uw gerecht.

[top]

Hoe gebruik ik een Grand Hall rook box?

Plaats geurige kruiden en houtsnippers in de rook box. Verwijder een van de vlammendempers en leg de rook box op de plaats van de vlammendemper. Leg de grillrooster erboven. Als u de rook box gebruikt, dient u de branders op Low of Medium te zetten zodat een heerlijke rokerige geur zich in uw buitenfornuis kan verspreiden.

[top]

Wat is het verschil tussen direct en indirect koken?

Direct koken is de traditionele manier. Het eten wordt direct op de rooster of de plaat bereid met de kap open.

Indirect koken is te vergelijken met het effect van een oven: het eten wordt van alle kanten verwarmd. Bij deze techniek zijn de branders onder het eten uit en de branders aan de zijkanten van het gerecht aan. Als alternatief kan het eten op de rooster geplaatst worden. Indirect koken vindt plaats met de kap dicht.

[top]

Hoe kan ik mijn Grand Hall buitenfornuis ontsteken?

Plaats uw buitenfornuis op een vlakke ondergrond. Controleer of er voldoende gas in de gasfles zit en draai het gas open. Steek de brander het verst van de brandstofbron aan om luchtzakken in de uitlaat te voorkomen. Verwarm uw buitenfornuis altijd minstens 10 minuten voor en maximaal 5 minuten als u de branders op HI zet en de kap sluit.

[top]

Waarom willen de Grand Hall branders van mijn buitenkeuken niet branden?

Grand Hall buitenfornuizen zijn uitgerust met een elektronische ontsteking om de buitenkeuken simpel en eenvoudig te ontsteken. Indien de elektronische ontsteking niet werkt is het wellicht tijd om de batterij te vervangen. Kijk in de handleiding voor meer informatie hierover. De handleiding kan ook gedownload worden via de site van Grand Hall.

Controleer of er voldoende gas in de fles zit en of de gaskraan open is.

Steek de brander het verst van de brandstofbron aan om luchtzakken in de uitlaat te voorkomen.

[top]

Hoe kan ik mijn Grand Hall buitenfornuis handmatig ontsteken?

Als de elektronische ontsteking niet functioneert of de batterij moet vervangen worden, kunt u uw buitenfornuis gemakkelijk ontsteken met behulp van de lighting stick van 15 cm die u aan de zijkant van uw buitenfornuis vindt. In deze lighting stick kunt u een lucifer plaatsen waarna u door het ronde gat aan de zijkant van uw buitenfornuis de branders kunt ontsteken. U hoeft NIET de grillroosters of de vlammendempers te verwijderen!

Tips om uw buitenfornuis handmatig te ontsteken:

1. Breng u zelf op de hoogte van de veiligheidsvoorschriften, zoals vermeld in de handleiding. Wij raden het af te roken tijdens het ontsteken van uw buitenfornuis of als u de gasaansluiting aan het controleren bent.

2. Wees er zeker van dat de gastank gevuld is

3. Controleer of elke brander goed zit

4. Controleer of alle gas aansluitingen goed vastzitten

5. Open de kap van uw buitenfornuis Waarschuwing: Indien de kap tijdens het ontsteken gesloten is, kan dit tot brand leiden.

6. Draai alle regelknoppen in de OFF positie en open het ventiel van de gasfles tot maximaal de helft.

7. Plaats een brandende lucifer in the lighting stick en plaats deze door het gat aan de zijkant van uw buitenfornuis.

8. Draai de dichtstbijzijnde regelknop op High zodat er gas vrijkomt. De brander zal onmiddellijk gaan branden.

Waarschuwing: Leun nooit over het kookoppervlak als u uw buitenkeuken wilt ontsteken. Houd uw gezicht en lichaam op veilige afstand van de branders en het ronde gat waardoor u de branders handmatig kunt ontsteken. (ten minste 45 cm).

[top]

Wat veroorzaakt roest op de onderdelen van mijn buitenfornuis en wat heeft dit voor een consequenties voor mijn buitenfornuis?

Roest is een natuurlijk proces en kan verschijnen op gietijzeren en metalen onderdelen. Roest beïnvloedt niet de prestaties van uw buitenfornuis op korte termijn. Roestvaste onderdelen zullen niet gaan roesten. Echter, weersinvloeden en extreme hitte kunnen er voor zorgen dat de kap een lichtbruine kleur krijgt. Dit is een verkleuring en is geen productiefout.

[top]

Hoe kan ik de accessoires met een emaille finish het best onderhouden?

ONDERHOUD ACCESSOIRES MET EMAILLE FINISH

Onderstaande schoonmaaktips beschermen uw geëmailleerde grillroosters tegen roest en zijn voor alle geëmailleerde grillroosters aan te raden.

Stap 1: Voordat u de grillrooster gaat gebruiken, adviseren wij u uw grill roosters af te wassen met een mild afwasmiddel en goed af te spoelen met heet water. Droog de roosters gelijk af met een theedoek.

Stap 2: Voordat u gaat koken, is het aan te bevelen een dun laagje olie aan te brengen op de grill roosters zodat het voedsel niet gaat vastplakken aan de roosters. Het reinigen van de roosters veroorzaakt dan vaak krassen wat roest kan bevorderen.

Stap 3: Na elk gebruik dienen de roosters schoongemaakt te worden met een keukenrol en wat olie. Gebruik voor hardnekkige etensresten een fiber borstel. Zijn de roosters schoon en opgedroogd, wrijf de roosters dan nog in met een heel dun laagje olie.

Let op: Gebruik nooit een staalborstel om uw buitenfornuis schoon te maken. De scherpe randen zullen de emaillen gedeelten aantasten wat roest kan bevorderen.

Na het schoonmaken adviseren wij u de branders van uw buitenfornuis 5 minuten te laten branden zodat de onderdelen kunnen drogen.

[top]

Hoe onderhoud ik de Grand Hall gietijzeren accessoires?

ONDERHOUD GIETIJZEREN ACCESSOIRES

Met goed onderhoud heeft u jarenlang plezier van uw gietijzeren accessoires Hoewel de gietijzeren accessoires die Grand Hall aanbiedt, voorzien zijn van een emaille finish zijn onderstaande tips van belang voor goed en praktisch onderhoud van uw gietijzeren accessoires:

Stap 1: Wrijf uw gietijzeren accessoire in met een dun laagje olijf- of zonnebloemolie.

Stap 2: Verwarm uw buitenfornuis 3 tot 5 minuten voor op HIGH. Draai de temperatuur naar LOW en leg uw accessoires in uw verwarmde buitenfornuis voor ongeveer 2 tot 3 minuten. De kap dient gesloten te zijn. Doe het buitenfornuis uit en laat de accessoires liggen tot dat deze zijn afgekoeld.

Stap 3: Herhaal deze procedure totdat uw gietijzeren accessoires een matte finish krijgen.

[top]

Hoe kan ik mijn Grand Hall buitenfornuis schoonmaken?

Verschillende onderdelen van uw buitenfornuis dienen voor het EERSTE gebruik gereinigd te worden.

Gebruik een fiber borstel om de binnenkant van uw buitenfornuis, de grillroosters, vlammendempers, en vet opvangbak schoon te maken. Gebruik nooit een staalborstel. De scherpe randen zullen het RVS en emaille finish aantasten, wat roest kan bevorderen.

RVS GRILLROOSTERS: Voordat u het grillrooster gaat gebruiken, adviseren wij u uw grillroosters af te wassen met een mild afwasmiddel en spoel het af met heet water, of doe ze in de vaatwasser. Gebruik voor hardnekkige etensresten een fiber borstel. Gebruik nooit een staalborstel om uw buitenkeuken schoon te maken.

Grill roosters met emaille finish: Voor het EERSTE gebruik, dient u de roosters met een mild afwasmiddel af te wassen en af te spoelen met warm water. Hardnekkige etensresten kunnen met een fiber borstel verwijderd worden. Droog de roosters meteen af met een theedoek. Voordat u gaat koken is het verstandig een dun laagje zonnebloem- of olijfolie aan te brengen.

Vlammendempers: Om hoge vlammen te voorkomen, dienen vlammendempers schoon gemaakt te worden als voedsel of vet vastgeplakt zit aan de vlammendempers. Borstel de vlammendempers af met een fiber borstel om de hardnekkige etensresten te verwijderen.

Vet opvangbakje Om kans op hoge vlammen te verminderen, dient het vet opvangbakje en opvangplaat gecontroleerd te worden. Verwijder het vet (een plastic spatel helpt prima) en was het vet opvangbakje en opvangplaat vervolgens af met een mild afwasmiddel.

[top]

Hoe reinig ik de binnenkant van mijn Grand Hall buitenfornuis?

De binnenkant van de Grand Hall buitenkeuken dient ten minste één keer per jaar of wanneer het eerder nodig is, schoongemaakt te worden.

Gebruik een fiber borstel om de binnenkant van uw Grand Hall buitenfornuis te reinigen. Gebruik NOOIT een staalborstel. De scherpe randen zullen het RVS en de emaillen gedeelten beschadigen, wat roest kan bevorderen. Het is van belang dat u alle gas regelknoppen en de gaskraan op de gasfles volledig dichtdraait. (OFF positie)

[top]

Kan ik mijn Grand Hall buitenfornuis ombouwen van LPG gas naar aardgas?

Nee, uw buitenfornuis is alleen geschikt voor koken op LPG gas. Propaan en Butaan Gas zijn het meest gebruikelijk. Het recht op garantie vervalt, indien u uw buitenfornuis ombouwt naar aardgas. Bovendien is dit gevaarlijk.

De Grand Hall Elite (bouwjaar 2007) serie kan worden omgebouwd naar gebruik op aardgas. Hiervoor is een speciale ombouwset noodzakelijk. Deze kan het paviljoentje bij Grand Hall bestellen.

[top]

Hoe kom ik aan een Grand Hall reserve -onderdeel?

Grand Hall Europa heeft veel onderdelen op voorraad. Volg onderstaande instructies op zodat u snel over het gewenste onderdeel kan beschikken.

Traceer het serienummer van uw buitenfornuis. U kunt deze vinden op het zilverkleurige CE label. Dat label kunt u vinden onder het rechter zijpaneel.

Ga naar het paviljoentje en leg hem uit welk onderdeel u nodig heeft. Wij zullen vervolgens met Grand Hall Europa contact opnemen om het onderdeel te bestellen. Grand Hall zal het onderdeel naar het paviljoentje versturen.

[top]

 

Tips & Weetjes

  • Wenst u een buitenkeuken meubel, wij maken alles op maat, volledig naar uw wensen. Showroommodellen barbecues met korting,meeneemprijs.