Luxius buitenkeukens: meer dan zomaar een barbecue!

Zet uw gasten en u zelf een heerlijke maaltijd voor, gemaakt op een buitenkeuken van Luxius. Exclusief genieten!

Een lekker zonnetje, aangename temperatuur en goed gezelschap. Drie ingrediŽnten voor een gezellige avond genieten in de tuin. En die avond wordt nog beter met een maaltijd bereid op een tuinkeuken van topkwaliteit. Een buitenkeuken van Luxius: het vierde ingrediŽnt in het recept voor een perfecte avond. Wilt u meer weten over de buitenkeukens van Luxius, lees verder Het Paviljoentje vertelt u er meer over.

Buitenkeukens en design

Er zijn veel verschillende barbecues en outdoor kitchens te koop. Prima producten voor een goede maaltijd. Maar Luxius voegt aan goede fornuizen nog iets unieks toe: exclusief ontwerp en extra meubels voor een echte buitenkeuken.

In opdracht van Luxius buitenkeukens heeft architect De Bats twee unieke tuinkeukens ontworpen, met als uitgangspunt de beste fornuizen, voorzien van alle mogelijkheden om op hoog niveau te kunnen koken, grillen, roosteren, wokken of barbecueŽn. Daarnaast zijn er keukenkasten en een meubel met spoelbak ontworpen, uiteraard in dezelfde stijl.

Een Luxius buitenkeuken biedt u dus veel meer dan een barbecue. De tuinkeukens zijn voorzien van perfecte apparatuur, kastruimte, werkblad en keukenkastjes.

Zelf uw buitenkeuken samenstellen

De Luxius tuinkeukens bestaan uit een fornuis ingebouwd in exclusief ontworpen meubilair. Daarnaast zijn er meerdere keuken meubels verkrijgbaar om uw eigen buitenkeuken naar wens uit te breiden.

Afhankelijk van uw behoefte aan kookapparatuur, keukenkastjes en werk- en bergruimte kunt u op basis van het assortiment uw eigen buitenkeuken samenstellen. De architect die alles ontworpen heeft is daar ook vanuit gegaan, met als resultaat dat elke combinatie een mooi en exclusief geheel oplevert. Welk fornuis of kasten u ook maar wilt hebben.

Alle onderdelen zijn overigens los verkrijgbaar. Mocht u later tot de conclusie komen dat u keukenkasten of een spoelbak nodig heeft, dan kunt u op dat moment uw tuinkeuken met bijpassend meubilair uitbreiden.

Om u een idee te geven, hebben wij enkele combinaties afgebeeld. U kunt de combinaties bekijken door op de afbeeldingen te klikken. En zegt u nu zelf, dat is toch wel wat anders dan een gewone barbecueÖ

Onderhoud van uw buitenkeuken

Luxius buitenkeukens worden gemaakt van duurzame materialen. Gewoon schoonmaken is het belangrijkste onderhoud. Daarnaast hebben wij enkele nuttige tips zodat u jaar na jaar kunt genieten van uw tuinkeuken.

Open lucht

Zet uw buitenkeuken bij voorkeur niet open en bloot in de buitenlucht. Het is beter om de tuinkeuken onder een afdak te plaatsen. Dat geldt voornamelijk wanneer u uw keuken een langere tijd niet gebruikt, zoals in de winter. Heeft u plek in garage of schuur dan is dat een goede plek voor uw buitenkeuken om te overwinteren.

Beschermhoes

Tijdens het barbecueseizoen kunt u de tuinkeuken buiten laten staan. Het is dan wel belangrijk dat u de buitenkeuken afdekt met een beschermhoes, wanneer u de keuken niet gebruikt. Er zijn verschillende maten beschikbaar. Voor een passende beschermhoes kunt u terecht bij uw dealer.

Bescherming van het hout

De Luxius buitenkeukens zijn onder andere gemaakt van blank eiken. Ondanks de kwaliteit van dit hout blijft het een natuurproduct dat aandacht nodig heeft. Wij hebben voor dat onderhoud een speciale olie geselecteerd, die uitstekend beschermt tegen weersinvloeden en makkelijk aan te brengen is. Ook blijft door deze olie de kleur van het hout behouden.

Le Tonkinois klassiek is een natuurlijke olie op basis van zuivere lijnolie en China houtolie. Deze speciale olie droogt erg snel en biedt al voldoende bescherming tegen weer en vocht wanneer u drie lagen heeft aangebracht.

Dat aanbrengen gaat overigens heel gemakkelijk, zeker ook omdat er geen oplosmiddelen in de olie zitten. U kunt gewoon een kwast of roller gebruiken en de olie hoeft niet verdund te worden. Een volgende laag aanbrengen kan al na 8 uur. Om uw buitenkeuken optimaal te beschermen heeft u dus aan het begin van het seizoen een paar dagen nodig. Na 24 uur is het hout weer droog en is uw keuken klaar voor gebruik.

 

Tips & Weetjes

  • Wenst u een buitenkeuken meubel, wij maken alles op maat, volledig naar uw wensen. Showroommodellen barbecues met korting,meeneemprijs.