Versus van Tribu samengesteld uit hoogwaardige materialen

RVS (roestvast Staal)

Bij de Mistral collectie wordt gebruik gemaakt van RVS van het type 304L.

Roestvrij staal of inox is een metaal dat bestaat uit verschillende legeringelementen, waarvan ijzer de basis uitmaakt. Nikkel zorgt voor stabiliteit en sterkte, chroom voor roestbestendigheid.

Bij blootstelling aan lucht wordt spontaan een chroomoxidehuid gevormd, met een harde keramische laag die metaal tegen roest beschermt.

Er zijn twee oppervlakte behandelingen beschikbaar: Keramisch parelstralen (CB) OF electropolijsten (EP).

Voor gebieden dicht bij zee, een zwembad of industriegebieden, raden wij de EP behandelingen aan: dit is een extra oppervlaktebehandeling bovenop de normale parelstraling die het frame oppervlak nog gladder maakt en de chroomoxidehuid extra dik, waardoor vuil geen kans krijgt om zich vast te hechten.

Elk materiaal vraagt onderhoud, zo ook RVS(inox).De beste bescherming tegen roest is een regelmatige poetsbeurt met water en zeep, eventueel in combinatie met inox protector, die beschermt en een onzichtbare film legt die het vuil afstoot. Eventuele oppervlakkige roestvorming (vliegroest) kan makkelijk verwijderd worden met inox Multi Cleaner of voor meer hardnekkige vlekken inox Surface cleaner.

Keramiek

Keramiek is het ideale materiaal voor tafelbladen. Het is uiterst bestand tegen vlekken, vorst, UV-stralen en hoge temperaturen. Ook het onderhoud kan niet eenvoudiger: geen nood aan speciale produkten, enkel water en detergent.

Aluminium

Aluminium is een geliefd materiaal voor buitenmeubelen. Door Aluminium te poederlakken is het uitmate corrosiebestendig. De poederlakken die TRIBU gebruikt zijn Europese poederlakken en UV- en krasbestendig.

Aluminium onderhoudt u eenvoudig met water en een niet- bijtend kleurloos, vloeibaar detergent.

Gelakt hout

Als basis voor de gelakte houtcollectie, gebruikt Tribu acaciahout, een harde en duurzame tropische houtsoort. Als bescherming voor het hout gebruikt Tribu enkel de allerbeste lakken, nl een waterdragende Engelse bootlak zonder vluchtige organische oplosmiddelen. De lak wordt in negen lagen met de hand aangebracht. Zo ontstaat een natuurlijk licht streepeffect dat het authentieke uitzicht van het meubel benadrukt. Eenvoudig te onderhouden met water met een zachte zeep.

Batyline

Voor onze textilene zittingen maken wij enkel gebruik van de gepatenteerde Batyline van de Franse fabrikant Ferrari. Batyline verkleurt niet, is vlekwerend, droogt snel en behoud goed zijn vorm. Bovendien is het zeer onderhoudsvriendelijk en kan gemakkelijk gereinigd worden met water en zeep.

Teakhout

Tribu gebruikt sinds jaar en dag enkel het allerbeste plantagehout dat op java te vinden is. De plaatselijke producties worden het gehele jaar door gecontroleerd door dochter firma tribu asia, gevestigd in Semarang en geleid door Europees management. Na elke winterperiode is het aan te raden het teakhout te reinigen met Teak cleaner en daarna een laag Teakprotector aan te brengen.

De natuurlijke vergrijzing kan tegengegaan worden door 2 tot 3 maal per jaar het hout te behandelen met Teak Renewer dat het teakhout zijn bruine kleur terug geeft.

Canax

Canax draad bestaat uit een onverwoestbare polyester kern met een omhulsel van natuurlijke hennep. De ultieme combinatie van de kracht van polyester met de natuurlijke look en touch van de hennep: sterk van binnen, zacht van buiten.

Canax is een CO2 positief produkt. De hennep haalt meer CO2 uit de lucht dan dat het produceert. Canax draagt dus bij tot de vermindering van het broeikaseffect. Het is 100% recycleerbaar en is dus de perfecte keuze voor de milieubewuste kopers. De meubelen zijn handgeweven en dus uniek.

Niet alleen de materialen, maar ook het nodige onderhoud dragen bij tot de lange levensduur van uw meubelen.

 

Tips & Weetjes

  • reinig uw teak met de juiste producten en maak ze nooit proper met een hoge druk reiniger, daar u het hout beschadigd