SB CollectionZ

Het buitenleven wint steeds aan belang.

“Het paviljoentje” is zich daar als geen ander van bewust, Bart en Ilse leerden Stevens Beunens van SB Interieurs kennen. Vanuit dit gegeven is Steven Beunens enige tijd geleden begonnen met het bedenken, ontwerpen, en vervaardigen van een buitenkeuken die bestand is tegen ons klimaat. Een eerste prototype werd gerealiseerd in januari 2007.

Steven Beunens creëerde in het licht van de woon -en ontspanningsruimte van de tuin een strak gelijnde verrijdbare buitenkeuken voor zowel buiten als binnen gebruik.

Het meubelblok vormt het centrale punt waar gastheer & gastvrouw, familie en vrienden samenkomen voor een heerlijk aperitief, vers bereide hapjes, een barbecue, wok –of grillgerecht…

Het samen ‘tafelen’ kan als Vlaamse familietraditie worden voortgezet in een gezellige en harmonieuze context. Ook professionelen kunnen de in & out door keuken integreren in hun eigen restaurant/horecazaak.

Uitermate geschikt voor zuiderse bestemmingen zoals Frankrijk, Portugal en Spanje.

Het innoverend ontwerp vormt een samenhang van vernuftige systemen, vele optiemogelijkheden en hoogwaardige & duurzame materialen met de beste kwaliteitsgarantie.

Eigenschappen die Steven Beunens als volleerd meubelmaker hoog aanschrijft. De knappe en strakke vormgeving verklapt het artistieke talent van deze ontwerper.

“Het Paviljoentje” is de trotse verdeler van dit super innoverend product.
Stel u voor een keuken uitgewerkt zoals u het wil.
Combineer deze keuken voor binnen en buiten.
Dit meubel is volledig mobiel, waardoor je het bij goed weer gewoon buiten plaatst.

Techniek

Het bovenblad kan op een eenvoudige manier worden opengeschoven aan de hand van een geleidingssysteem, bestaande uit unieke inox kogellagers die speciaal zijn ontworpen voor deze in& out door keuken. Het maakt het mogelijk om in korte tijd uw keuken om te toveren in een unieke ‘barkeuken’ met partytafel en/of eettafel.

Het gewicht van de massieve zijwanden dient als contragewicht bij het openschuiven van het bovenste blad voor de ingebruikname van het kook -en spoeltafel.

De keuken is mobiel gemaakt met behulp van 4 grote, stevige en wenkbare wielen in gegalvaniseerd staal. (Draagkracht 300 kg/wiel). De 2 voorste wielen zijn gemonteerd met een remsysteem. Aan de wielen zal binnenkort een liftsysteem worden toegevoegd.

4SeaZen

Onder het bovenblad bevinden zich een kraan met push -up systeem en een ingewerkte spoeltafel.

Onder de spoeltafel wordt een boiler gemonteerd met een inhoud van 10 L. Deze boiler maakt het mogelijk om de vaat buiten te doen in het gezelschap van genodigden.

Het afvoerwater kan op een eenvoudige manier verwijderd worden door het plaatsen van een opvangbak of aansluiting op een afvoerset ( die door de klant kan voorzien worden). De boiler wordt met een snelkoppeling geplaatst, waardoor het mogelijk is de boiler tijdens de winterperiode binnen te plaatsen.

Ook werd voor de In& Out door keuken speciale toestellen ontworpen voor de inbouw. De zijkanten bestaan uit afneembare onderdelen die het mobiliseren van de keuken éénvoudig maken. De plinten in inox zijn afneembaar met een klipsysteem. De plint aan de zijde van de barkant dient als voettrede. De andere plint die gelijk loopt met de deuren kan voorzien worden van de nodige openingen voor elektriciteit, water, afvoer, enz…

In de deuren zijn sleuven gemaakt die dienst doen als verluchting.

De watertoevoer kan aangesloten worden met een eenvoudige tuinslag. Het afvoerwater kan opgevangen worden in een bak of zelfs aangesloten worden op een andere afvoervoorziening.

Materialen

De buiten keukens worden hoofdzakelijk vervaardigd uit volgende materialen: Teak massief, Inox, Corian en/of Bruynzeel okumé.

De collectie buitenkeukens werd vormgegeven door verschillende combinaties van deze materialen.

Teak:

Duurzame houtsoort, die volledig massief geperst wordt. De deuren en het achterpaneel werden eveneens verlijmd met deze houtsoort.
Keuze toepassing: omlijsting

Corian:

Corian wordt geproduceerd als massief oppervlaktemateriaal. Het is functioneel, buitengewoon duurzaam en wordt zowel gebruikt in huis als in verschillende commerciële sectoren. Corian is beschikbaar in 100 kleuren en laat zich versnijden, slijpen, polijsten, bewerken als hout, thermisch vormen… De ontwerpmogelijkheden zijn bijna onuitputtelijk. Wij passen de kleuren wit en/of zwart toe voor de exterieure meubelblokken. Ander kleurgebruik in overleg.
Keuze toepassing: omlijstingen/of schuifblad en/of werkblad

Inox:

Een meer corrosiebestendige en duurdere inoxsoort, nl. AISI 316 met minder chroom, iets meer nikkel en een minimum aan molybdeen (2%). Type AISI 316 wordt ook gebruikt in de scheikundige industrie. Het schuivend bovenblad, de geleiders, de plinten en het werkvlak werden in dit hoogwaardig product verwerkt.
Keuze toepassing: schuifblad en/of werkblad

Bruynzeel Okumé:

De corpus van de binnenkeukens is volledig vervaardigd in garant multiplex van Bruynzeelen steunt op 2 geschaafde balken in agp(tropisch hout ; klasse A voor buiten gebruik) Eventuele lades en legboorden kunnen eveneens in Bruynzeel voorzien worden.
Toepassing: corpus

Modellen

4SeaZen

h 1150/l 2660/w 900
Omlijsting Teak massief –Schuifblad Inox–Werkblad Inox/Corian
Of Omlijsting Corian–Schuifblad Inox–Werkblad Inox/Corian
Of Omlijsting Corian–Schuifblad Corian–Werkblad Inox/Corian

4SeaZenmini

h 1000/l 2200/w 750
Omlijsting Teak massief –Schuifblad Inox–Werkblad Inox/Corian
Of Omlijsting Corian–Schuifblad Inox–Werkblad Inox/Corian
Of Omlijsting Corian–Schuifblad Corian–Werkblad Inox/Corian

AmyZ

side-shift h 1000/l 2200/w 750
Omlijsting Corian–Schuifblad Corian–Werkblad Inox/Corian

KarinZ

hang-it h 615/l 3000/w 650
Omlijsting Corian–Schuifblad Corian–Werkblad Inox/Corian

KarinZ

hang-it h 2200/l 3000/ 200
Omlijsting Corian–Schuifblad Corian–Werkblad Inox/Corian
+ Achterwand in Corian+ RVS constructie + luifel

 

Tips & Weetjes

  • Op zoek naar een kamado houtskool barbecue
    www.greeneggbarbecue.be
  • Alle beschikbare modellen op www.buitenkeukenwebshop.be